Minimalism är inte en destination, det är ett verktyg

Minimalism

Minimalism är inte en destination, det är en ändlös resa.

Jag ser det som ett verktyg, som en korphacka, du vet en sån man hugger sten med?

För att nå guldet behöver jag först hacka bort all överflödig sten från berggrunden.

Med minimalism som ett verktyg kan jag hacka bort överflödet i min vardag för att frigöra plats åt det och dem jag verkligen vill ge mer plats.

Vem är minimalist

Bara för att jag kallar mig själv en minimalist betyder det inte att jag har klarat det. Det är inte som en kampsport där man graderas med färgglada bälten för att kunna jämföra hur mycket minimalism den ena eller den andra är.

För mig kan alla som förstår och omfamnar filosofin om minimalism kalla sig själva för minimalister.

För att kunna göra detta krävs en viktig förståelse; minimalism är inte en manual.

Inom minimalism finns det inte ett rätt sätt. Det är en filosofi, det är ett sätt att leva, ett sätt att möta varje dag på. Filosofin om minimalism bygger på tidlösa principer grundade på medvetenhet.

Man är minimalist varje dag  

Våra liv är vår vardag. Det är inte bara den veckan på Mallorca eller den där gången vi gick på den roliga festen. livet är varje dag, hela tiden.

Minimalist är man inte ibland, det är man varje dag, hela tiden.

Du, precis som jag, kommer aldrig få svart bälte i minimalism. För det finns inga bälten, man kan inte bli klar.

Tyvärr kommer vi aldrig nå ett paradis där lyckan är ändlös. Men lär vi oss att använda vår korphacka effektivt kommer vi ha mycket närmare till lycka och kunna utvinna den som en skicklig gruvarbetare utvinner guld.

Karin Boye hade en poäng när hon skrev om hur det är vägen, som är mödan värd.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *